Innostu asiakkaidemme tarinoista

 

 


New Beginning

Ei ihmedieettejä, vaan pysyvä elämäntapamuutos. Ei ankaria sääntöjä, vaan lempeää päättäväisyyttä. Näin kiteytyy Elina Väänäsen ja Merita Väänäsen yhteisyrityksen filosofia. Hyvinvointisivusto New Beginning tarjoaa verkkovalmennusta elämäntapamuutokseen. 

Lue lisää >> 

 

 


EPOP Wake

Emil Viitala ja Elmo Saikkonen saivat alkavan yrityksensä medianäkyvyydelle unelmastartin, kun MTV nosti heidät yritysesimerkkinä päärooliin uutisessa, jossa kerrottiin Seinäjoen ykkössijasta Suomen Yrittäjien kyselyssä 23. toukokuuta.

Lue lisää >>

 


Anouk Studio

Anouk Studion omistajia Mindi Pekolaa ja Heikki Korhosta yhdistää rakkaus taiteeseen ja taiteen tukemiseen. Vaikka Anouk Studio on bisnes, yhtä olennaista on tukea taiteilijoita ja taiteen saattamista järkevään hintaan tavallisen sisustajan seinille.

Lue lisää >>

 


Jonna Matikainen: Tykyttämö

- Haluan heti ensimmäisellä kerralla tehdä tapahtuman niin hyvin, että siitä tulee jokavuotinen. Nyt ei enää peruuteta, vaan mennään täysillä maaliin saakka. Tästä tulee hyvä uusi tapahtuma Seinäjoelle, joka on jo muutenkin tapahtumien kaupunki.

Lue lisää >>

 

 


Toiset tarinat

Ei löytynyt omalle kirjalle sopivaa kustantajaa, siispä perustetaan oma kustantamo. Näinhän pohjalainen yrittäjähenkinen nainen ajattelee. Ja perustaa pienkustantamon. Markkinarako aukeaa myyntiosaamisesta.

Lue lisää >>

 


Hannu Pesonen: Ostofokus 

Hannu Pesosen yritysidea kypsyi – niin kuin usein käy – kokemuksesta suuryrityksen ja pk-yrityksen palveluksessa. Nyt hän auttaa yrityksiä parempaan tulokseen tehostamalla ja optimoimalla ostot. Ei siis myyntiä, vaan ostot.

Lue  lisää >>

 

 


Minna Rantala: Minimanin lounaskahvila

Pitkä työkokemus pohjusti ilmajokelaista Minna Rantalaa (53) yrittäjyyteen. Myös nuorena huoltamoiden keittiöillä saatu kokemus lienee ennakoinut tulevaa, sillä hän aloitti lokakuun alussa Minimanissa toimivan lounaskahvilan uutena yrittäjänä.

Lue lisää >>

 

 


Suvi Huhtanen: Aktiivi Fysioterapia

Urheilufysioterapiaan erikoistunut Suvi Huhtanen (32) puhkuu hyvää oloa. Hän on palvellut asiakkaitaan Aktiivi Fysioterapia Seinäjoen vuokratiloissa Keskuskadulla toukokuun alusta alkaen.  

 Lue lisää >>

 

 


Finnero 

Yrittäjän on joskus vaikea nähdä oman yrityksensä kehittämismahdollisuuksia. Toukokuussa 2016 yrityksen perustaneet Tarja Keen ja Tuula Pekkala kertovat saaneensa Into Seinäjoki Oy:ltä yritykseensä uskoa ja niin, intoa.

Lue lisää >>

 

 

 

 


Jonna Leppäharju: Unenlahja

Omasta kokemuksesta liikkeelle lähteneen Jonna Leppäharjun (27) liikeidea auttaa monia lapsiperheitä. Unenlahja tarjoaa räätälöityjä unisuunnitelmia ja valmennusta sekä vauvahierontaa. Yrittäjänä hän on kevytyrittäjä eli laskuttaa toimeksiannoista laskutusyrityksen kautta.

Lue lisää >>

 

 

 

 


Eero Jääskeläinen: Oree

Eero Jääskeläinen (23) on osannut yhdistää yrittämisen ja opiskelun. Tradenomiksi toista vuotta Seinäjoen ammattikorkeakoulun liiketalouden linjalla opiskeleva seinäjokelaisnuori perusti toiminimen kaksi vuotta sitten. Osakeyhtiöksi yritys muutettiin tämän vuoden tammikuussa.

Lue lisää >>

 

 

 

 


Mika Lilja: Loota Percussion

Akustinen, kevyt kannettava rumpu Loota rakentui rumpali Mika Liljan käsissä, yritys Loota Percussion Mikan mukaan lehtijutun ansiosta. Mika Lilja suostui maaliskuussa 2015 haastateltavaksi Into Seinäjoki Oy:n juttusarjaan. Sanna Männikön kirjoittama juttu julkaistiin netissä ja Seinäjoen Sanomissa, ja menestykselle oli lyöty alkutahdit.

– Liikeideat lentoon –valmennus avasi kokonaisuutta ja haastoi minua omien ideoideni kanssa. Yksinyrittäjälle apu on ollut tarpeen, koska esimerkiksi myyntiverkosto oli vaikea löytää. Olisin mennyt kyllä mettään, jos en olisi saanut vinkkiä esimerkiksi alihankkijoiden mukaan ottamisesta. Olen mukana myös Vientikatapultti-ohjelmassa, jonka kautta sain apua viennin aloittamiseen ja Tekesin myöntämää rahallista tukea.

 

Vinkkini alkavalle yrittäjälle: Älä yritä yksin, yritä toimia ryhmässä.

 

www.lootapercussion.com

 

 


Huttaroo

Innostus käsillä tekemiseen ajoi Anna Koskimäen ja Kati Aurasen suunnittelemaan oman yrityksen perustamista joulukuussa 2015. Sitä edelsi useita vuosia jatkunut into kehittää käytetyille materiaaleille uusia käyttötarkoituksia. Kuten kierrätyskankaista nalleja.

Liikeideat lentoon –valmennus osoittautui Annan ja Katin kohdalla nimensä veroiseksi. Katin mukaan lähes korvaamatonta apua tuli laskelmien tekoon, markkinointiin, osakeyhtiön perustamiseen ja ylipäätään tietoihin siitä, kenen kanssa mitäkin asiaa hoidetaan.

– Innostaminen ja komppaaminen on ollut Intolta pyyteetöntä ja sydämellistä. Tuntuu niin hienolta, kun joku muukin uskoo ideaamme. Eteen heitettiin välillä myös vaikeita, mutta rakentavia kysymyksiä, suitsuttavat Anna ja Kati.

Huttaroo valmistaa ruostumattomasta teräksestä uniikkeja koruja tai avaimenperiä asiakkaan lähettämää mallikuvaa mukaillen. Verkossa toimiva yritys tähtää myös kansainvälisille markkinoille, mihin myös saatiin pönkitystä Intolta.

 

Vinkkimme alkavalle yrittäjälle: Luota itseesi ja pidä mieli avoimena. Ideasi jalostuu muiden kanssa keskustellessa.

 

www.huttaroo.fi

 

 


Olli Nuutinen: Piisami Levyt

Yrityksen perustamisesta tuli kulttuurituottaja Olli Nuutiselle vaihtoehto, kun takana oli määräaikaisia työsuhteita ja jonkin aikaa jatkunut työttömyys. Puolison ehdottamana ja Into Seinäjoki Oy:n valmennusohjelman rohkaisemana Olli päätyi yrittäjäksi kesäkuussa 2016.

Ollin yritys Piisami Levyt myy käytettyjä ja uusia vinyylilevyjä, CD-levyjä ja C-kasetteja. Myöhemmin laajenevasta valikoimasta löytyy tällä hetkellä myös musiikkiaiheisia kirjoja sekä käytettyjä ja huollettuja levysoittimia.

– Ryhmästä sai tukea, koska me oltiin kaikki samassa tilanteessa. Valmennuksessa kuulin uusyrityskeskuksesta, josta sain apuja siihen, mikä yritysmuoto olisi sopivin. Toisaalta olisin kaivannut valmennuksessa enemmän perustietoja siinä vaiheessa yrityksen perustamisesta. Osallistuin myös muutamiin Inton aamutilaisuuksiin.

 

Vinkkini alkavalle yrittäjälle: Pitää olla rehellinen itselleen.

 

http://www.piisamilevyt.fi/

 

 


Henrietta Sulkunen: Siretta

Henrietta Sulkunen on saanut päättää omista työajoistaan heinäkuusta alkaen. Yrittäjäksi ryhtymiseen rohkaisi Into Seinäjoki Oy:n Liikeideat lentoon –valmennus.

– Valmennus oli viimeinen sysäys sille, että uskalsin lopulta lähteä perustamaan yritystä. Sain paljon apua liiketoimintasuunnitelman tekoon ja vinkin yritykseni ilmeen suunnittelijasta.  

Yrittäjä-isä oli huomannut yritysvalmennuksen ja vinkkasi siitä tyttärelleen.

– Vaikeinta yrityksen perustamisessa oli lopullisen päätöksen tekeminen. Siinä Inton valmennus auttoi.

Siretta suunnittelee ja toteuttaa pääasiassa yksityisasuntojen sisustusremontteja, mutta myös uudiskohteiden pohja- ja pintatyöt ovat tuttuja.

– Näen yritykseni viiden vuoden kuluttua vielä suhteellisen pienenä, mutta työllistän kuitenkin itse itseni. Suunnittelua haluan lisätä. Jos olen silloin siinä tilanteessa, että töitä tulee paljonkin, voisin harkita työntekijän palkkaamista.

 

Vinkkini alkavalle yrittäjälle: Varaudu yrityksen monenlaisten käytännön asioiden hoitamiseen. Ja muista levätä!

 

 

 

 

Tutustu seinäjokeen myös näillä sivustoilla: 

 

avaruuden
pääkaupunki

www.capitalofspace.fi

Elämäni
seinäjoki

www.elamaniseinajoki.fi

Visit
Seinäjoki

www.visitseinajoki.fi

invest in
seinäjoki

www.investseinajoki.fi

 

 

 

 

kaupungin Avoimet
tarjouspyynnöt

www.seinajoki.fi

toimitilat 
ja tontit

toimitilat.seinajoki.fi

Seinäjoki 
kokouskaupunkina

www.seinajokicongress.fi

 

kokoustilat framissa ja rytmikorjaamolla

www.frami.fi

www.rytmikorjaamo.fi

 

 

 

 

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito
Sulje sivuvalikko
Tietosuojakäytäntö ›