Neljäs foorumi onnistuneesti takana

 

Neljäs Hyvän johtamisen foorumi kokosi Rytmikorjaamolle 130 johtamisen ammattilaista tiistaina 9. lokakuuta. Teemana tänä vuonna oli erityisesti y-sukupolven ja muiden tulossa olevien nuorten sukupolvien johtaminen.

Ja luonnollisesti ilta huipentui vuoden eteläpohjalaisen johtajan julkistukseen ja verkostoitumiseen hyvän ruuan äärellä. Ja bonuksena tänä vuonna Myynninmaailma tarjosi vallanvaihtokuohuviinit, kun hallitseva vuoden johtaja Ville Orrenmaa luovutti valtikan Leena Perämäelle. 

Seuraava Hyvän johtamisen foorumi luvassa syksyllä 2019. Nähdään silloin ja pidetään sitä ennen koko vuosi hyvää johtamista framilla. 


Mikael Pentikäinen

Pitkän linjan media-alan ammattilainen Mikael Pentikäinen on nykyisin Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja. Hän on paneutunut johtamisessa erityisesti luottamukseen ja sen rakentamiseen.
Näillä ajatuksilla Pentikäinen saapuu foorumiimme: "Johtaminen on luottamuksen rakentamista päämäärän saavuttamiseksi. Siksi on tärkeää miettiä, mitä on luottamus ja miten sitä voi rakentaa omassa arkisessa johtamisessa. 

Kun hyvällä johtamisella on rakennettu sisäistä ja ulkoista luottamusta, kaikki sujuu paremmin ja tehokkaammin. Kun koemme luottamusta, uskallamme yrittää enemmän ja ottaa riskiä. 

Luottamus lisääntyy jakamalla. Mitä enemmän luotat, sitä enemmän kohtaat luottamusta. Luottamus on ehtymätön luonnonvara.

Hyvä johtaminen alkaa peilin ääreltä. Niin johtamisessa kuin luottamuksen rakentamisessa ensimmäinen askel on itsetuntemus. 

 

 

Ville Orrenmaa

Ville Orrenmaa valittiin vuoden johtajaksi 2017.  ”Rautainen ammattitaito myynnin ja markkinoinnin kehittämisessä, ymmärtää erilaisia ihmistyyppejä, auttaa johdettaviaan kehittymään. Antaa sopivasti vapauksia ja tilaa valita oma suunta, mutta on kuitenkin vaativa.” Näin ilmiantajat kommentoivat. 

Henkilöstöjohtamisessa olennaisinta ovat Orrenmaan mukaan perusasiat. ”On oltava riittävästi aikaa kaikille, oltava tarpeeksi iholla, että pystyy oikeasti auttamaan.”

Orrenmaa on osakkaana Myynninmaailmassa, joka kasvaa vauhdilla. Viimeksi yhtiö perusti uuden toimipisteen Ouluun. Villen ja Myynninmaailman johtamisessa 90-luvulla syntynyt työntekijä, päivittäinen itsensä kehittäminen ja kasvuyrityksen kuukausittaiset muutokset ovat enemmän sääntöjä kuin poikkeuksia.

 

 

 


Susanna Kultalahti

KTT Susanna Kultalahti, Y-sukupolvelainen itsekin, työskentelee Vaasan yliopiston johtamisen akateemisessa yksikössä tutkijatohtorina.

Hänen väitöskirjansa "It’s so nice to be at work!” Adopting different perspectives in understanding Generation Y at work (2015) on palkittu Emerald-kustantamon ja EFMD-yhteisön Outstanding Doctoral Awards -väitöskirjakilpailussa palkinnolla ”Highly Commended Winner” sekä Vaasan yliopiston Vuoden Tutkimustekona.

Kultalahti on tutkimuksen saralla kiinnostunut henkilöstöjohtamisesta ja esimiestyöstä pk-yrityksissä sekä kuntasektorilla, ikäjohtamista unohtamatta.

 

 

Juha Gröhn

Juha Gröhn on työskennellyt Atrialla vuodesta 1990 ja konsernin toimitusjohtajana vuodesta 2011. Tässä jo muutama Gröhnin tiivistys johtamisesta:

- Johtamista voi oppia ja sitä tulee opiskella – kukaan ei synny johtajaksi
- Elämä ei ole pelkästään työtä – ollaksesi pätevä johtaja elämän kokonaisuuden tulee olla hallinnassa
- Innosta, rohkaise, voimaannuta, vaadi positiivisesti paljon, ole ripeä, kehity ja kehitä = älä ole ”tulppana”

 

 

 


Heikki Väänänen

Heikki Väänänen, 37, on toiminut puolet iästään yrittäjänä. Idean HappyOrNot Oy:n tarjoamaan palveluun Heikki sai n. 15 vuotta sitten huonon asiakaspalvelukokemuksen jälkeen. Hän jäi miettimään, miten palautteen antamismahdollisuuksia tulisi parantaa. Heikille syntyi idea uudesta palvelusta, joka jäi kypsymään ajatuksiin muutamaksi vuodeksi. Näiden vuosien aikana Heikki valmistui Tampereelta diplomi-insinööriksi ja valmistumisen jälkeen aika kului oman peliyhtiö Universomo Oy:n kansainvälistämisen parissa, Heikin ollessa tuolloin vain 20-vuotias. HappyOrNot perustettiin vuonna 2009. Asiakastyytyväisyyttä mittaavia ”hymiölaitteita” löytää nykyään useista eri paikoista, mm. lääkäriasemilta, apteekeista ja ruokakaupoista yli 120 maasta. Yritys työllistää yli 100 henkilö ja yrityksen tavoite on noin 18M€ myyntiä vuonna 2018.

 

 

Linda Leinonen

Kauhajoen kaupunginjohtaja Linda Leinonen on uuden sukupolven kuntajohtaja. Hän haluaa olla johdettaviensa keskellä, ei edessä tai yläpuolella. Johtajana hän toimii alaistensa onnistumisten mahdollistajana. Ote työhön ja johtamiseen on positiivinen, esimerkillään hän luo työyhteisöön tulevaisuuden uskoa.

Leinosen mukaan tulevaisuuden kunnat tarvitsevat johtajiltaan vahvoja verkostoitumistaitoja ja kykyä nähdä kunta kumppanuusalustana vanhan palvelujärjestäjäroolin sijaan. Tampereen yliopistosta hallintotieteiden maisteriksi valmistuneella Leinosella on takanaan seitsemän vuotta kuntajohtajauraa.

 

 

 

 

 


1
#545454
#ffffff
#e4731a
#ffffff
#ffffff
Tietosuojakäytäntö ›