Etusivu » Kasva Seinäjoella » Referenssit

INNOSTU SINÄKIN ASIAKKAIDEMME TARINOISTA

 

Jämsen suosittelee Intoa yrittäjän sparraajaksi 

Teksti: Sanna Männikkö, Kuva: StudioStreet

 

Yrittäjä Janne Jämsen kävelee Inton toimistolla ja moikkailee ja pysähtyy vaihtamaan kuulumisia. Viikon vierailu Into-yrittäjänä tutustutti miehen kerralla kaikkiin intolaisiin. Nyt on helppo ottaa uudelleen yhteyttä missä asiassa tahansa.

 

- Olenkin vinkannut jo useammalle yrittäjätutulleni, että ottakaa rohkeasti yhteyttä ja hyödyntäkää Inton palveluita. Itse yllätyin positiivisesti. Pienyrittäjänä olin tottunut ajattelemaan, että näin tämä homma hoituu, mutta täällä oivalsin, että ei ole mitään hävittävää, jos heittää pallona omia ajatuksiaan ilmaan. Vastapallona tulee monta hyvää uutta näkökulmaa.

 

Viikon työskentely Intossa tarjosi Jämsenille sekä sosiaalisen yhteisön että monta henkilökohtaista sparraustuokiota. 

 

http://digisem.fi

 

Lue lisää

 

Draamapurkista iloa koko Suomelle

Teksti: Kirsi Kuusisto, Kuva: StudioStreet

 

Seinäjokelaisen Leena Ylimäen yritys on tarjonnaltaan harvinainen. Draamapurkki tarjoaa draaman koulutusta, ohjelmanumeroita ja materiaaleja – ja näitä kaikkia hymyssä suin.

 

– Mietin pitkään, missä työssä voisin päästä ilmaisemaan itseäni ja tehdä juuri sitä, mitä haluan. Mutta että yrittäjäksi, se tuntui aluksi vähän vieraalta. Nyt olen nähnyt yrittäjyyden eri puolia, ja varmuus omasta tekemisestäni on kasvanut. Se jonkinlainen selittelyn tarve on poistunut. Nyt huomaan, miten hienoa yrittäjyys on, kertoo Leena Ylimäki.

 

Reilu kuusi vuotta sitten perustetun Draamapurkin ensimmäiset tilaukset olivat erittäin räätälöityjä esiintymisiä tai draamallisia ohjauksia. Kasvua on tapahtunut vuosien varrella Leenan mukaan monella tavalla. Nykyään Draamapurkki tuo esille draaman iloa, hyötyä ja käyttömahdollisuuksia monelle eri kohderyhmälle erilaisiin tarpeisiin, ja verkkokaupan materiaaleja on tilattu myös Suomen rajojen ulkopuolelle Jordanian Ammania myöten.

 

– Alussa palvelujani ostettiin lähinnä alle kouluikäisten iloksi. Nyt niitä ostetaan paitsi heille myös esimerkiksi perusopetuksen apuvälineeksi, pikkujouluihin sekä ikäihmisten virkistykseen. Asiakkaat ovat myös alueellisesti laajemmalla alueella, tällä hetkellä välillä Helsinki - Oulu. Työmäärä ja sen myötä liikevaihto ovat kasvaneet. Kasvu tarkoittaa minulle kehittymistä, mikä tuo työhön mielekkyyttä. Samalla huomaan yritystä kehittäessäni rakentaneeni myös brändiä.

 

Uusia kontakteja, asiakassuhteita ja kannustusta Draamapurkki on saanut muun muassa Into Seinäjoki Oy:ltä.

– Minut on otettu vakavasti ja kannustettu esimerkiksi toteamalla, että itsensä työllistäminen on oikeasti iso juttu. Saamieni myyntieliidien avulla on sovittu arviolta 5 esiintymistä. Verkkokurssille on lähdetty Suomi-kouluista Saksassa, Sveitsissä, Jordaniassa, Dubaissa, Kiinassa ja myös Kyprokselta on tullut kyselyä.

 

Leenan tavoitteet ovat selkeät: oma ammatillinen kasvaminen ja Draamapurkki huomattavaksi draama-alan yritykseksi. Jossakin vaiheessa hän toivoo myös pystyvänsä palkkaamaan työkavereikseen sekä draama-alan ammattilaisen että toimistoassistentin. Uusia asiakkaita hän toivoo löytävänsä tyky-toiminnan parista.

 

Leena Ylimäki on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri. Jyväskylän yliopistossa suoritettuihin opintoihin kuului sivuaineena draamakasvatus. Yritys on kasvanut Leenan ja miehensä Tommin perheen kasvamisen tahdissa. Nelilapsisen perheen arjessa mennään eikä meinata.

 

www.draamapurkki.fi

 

 

Taivalkosken Mylly kasvaa verkostoja hyödyntäen

 

Teksti: Kirsi Kuusisto, Kuva: StudioStreet

 

Taivalkosken Mylly Jalasjärven Hirvijärven kylässä tavoittelee uusia asiakkaita aamiais- ja välipalatuotteilleen muun muassa Into Seinäjoki Oy:n ja sen verkostojen avulla.  

– Olemme markkinoiden laajentamisessa vasta suunnitteluvaiheessa ja elintarvikealan yrityksenä pieni. Yrityksemme kannalta on tärkeintä hyödyntää eri tahojen tarjoamasta suuresta tietomäärästä se meille oleellinen info. Kasvun mahdollisuuksia on olemassa, sanoo toimitusjohtaja Arto Leppälä. Erilaiset verkostot hän näkee tärkeinä myös kansainvälistymistä ajatellen.

 

Monet tunnistavat kaupan hyllyltä Taivalkosken Myllyn tuotteista TalkMURUT ja TyrniMURUT. Taivalkosken Myllyn valmistama ja Viipurilaisen Kotileipomon markkinoima Puhtikaura palkittiin Vuoden 2016 Suomalaisena Elintarvikkeena ja Sunspelt Oy:lle valmistettu speltti-kuitulisä Vuoden 2016 luomuelintarvikkeena. Yritykseltä löytyy myös todellinen kestosuosikki; Herkkutalkkuna-jauhojen valmistus täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Paikallisesta täysjyväviljasta valmistetun Herkkutalkkunan myynti kasvaa kesäsesonkina moninkertaiseksi.

 

Yritys palvelee sekä kuluttajia että teollisuutta. Sopimusvalmistuksen ohella se valmistaa muun muassa kosmetiikkateollisuudessa käytettävää jauhoa vientiin.

 

Into Seinäjoki Oy:n asiantuntijan Pauliina Hautamäen avulla Taivalkosken Mylly on saanut myynninedistämisapua yritysten kansainvälistymistä edistävän Finpron suuntaan ja päässyt elintarvikealan toimijoiden yhteisesitteiseen. Ensimmäinen kontakti Japanin suuntaan tuli sekin Into Seinäjoen kautta. Yritys on myös osallistunut Into Seinäjoen kautta yhteistapahtumiin ja -messuille. Siinä asiassa apuna on ollut Suvi Takala.

 

– Pienenä organisaationa haluamme ottaa kaiken avun vastaan. Into Seinäjoki Oy:lle ja Pauliinalle kynnys on matala, kiittelee markkinointipäällikkö Anna-Leena Hakalahti. Myynnistä vastaava Eero Leppälä mainitsee Into Seinäjoki Oy:n etuina paikallisuuden ja sen, että toimeen tartutaan.

 

– Into Seinäjoki Oy:n toiminnassa arvostan monipuolista tarjontaa sekä yrityksen mukaan räätälöityä apua. Lisäksi suhtautuminen on tasavertaista yrityksen koosta riippumatta, sanoo toimitusjohtaja Arto Leppälä.

 

Into Seinäjoki Oy:n asiantuntijan Pauliina Hautamäen avulla Taivalkosken Mylly on saanut myynninedistämisapua yritysten kansainvälistymistä edistävän Finpron suuntaan ja päässyt elintarvikealan toimijoiden yhteisesitteiseen. Ensimmäinen kontakti Japanin suuntaan tuli sekin Into Seinäjoesta. Yritys on myös osallistunut Into Seinäjoen kautta yhteistapahtumiin ja -messuille. Siinä asiassa apuna on ollut Suvi Takala.

 

- Myyntiliidien ja kontaktien hakua yrityksille tehdään Etelä-Pohjanmaan liiton rahoittamalla Kasvuskanneri-hankkeella. Näin ollen kaikki Seinäjoen seudun yritykset voivat hyödyntää tämän hankkeen resurssia etsiä uusia myyntimahdollisuuksia. Tiivistä yhteistyötä on tehty muun muassa Formun Anne Koskelan kanssa ja käyty läpi firmoja, joille tästä voisi olla apua, kertoo Hautamäki.  

 

www.taivalkoskenmylly.fi

Seinäjoen vapaat toimitilat kootusti samassa paikassa ›

Seinäjoen kaupungin avoimet tarjouspyynnöt ›

Into Seinäjoki on Seinäjoen kaupungin kehitysyhtiö. Kehitämme Seinäjokea yritysten houkuttelevana ja kilpailukykyisenä liiketoimintaympäristönä › 

 

Tutustu toimintaamme myös näillä sivustoilla: 

 

 

Frami

>> Kokous- ja toimitilat

Seinäjoki Congress 

>> Seinäjoki kokouskaupunkina

Invest Seinäjoki

>> Sijoitu Seinäjoelle

Visit Seinäjoki

>> Matkaile Seinäjoelle

Agrobiotalous

>> Agrobiotalouden piilaakso

Rytmikorjaamo

>> Kokous- ja toimitilat

Toimitilat ja tontit

>> Seinäjoen vapaat toimitilat ja tontit

Hyvä johtaminen

>> johtamisen teemasivusto

Ruokaprovinssi

>> Lähiruokaa kehittämässä 

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito
Sulje sivuvalikko