Uutta sykettä Seinäjoen
urbaaniin ytimeen

 

Noin 20 ha alue keskellä Seinäjokea, 2,2 miljoonaa
matkustajaa vuosittain. Onko yritykselläsi tuote, palvelu tai idea
alueen ja ihmisvirran hyödyntämiseen? Fiksu assa -kilpailulla
haetaan uutta liiketoimintaa Seinäjoen asemanseudulle.

Kuvat: Design Marianne

Tulossa:

Fiksu Assa - maksuton markkinapaikka ja testikenttä ilmastofiksun arjen ratkaisuille - asemaviikkotapahtuma 16.-21.4.2018. Viikon aikana kaupungit ja markkinatoimijat voivat tuoda esille vähähiilisiä, ilmastoviisaita palveluja ja kehittämissuunnitelmia asemien käyttäjille, asukkaille ja uusille elinkeinoharjoittajille kuudessa kaupungissa ja kunnassa: Espoossa, Helsingissä, Lahdessa, Lempäälässä, Tampereella ja Vantaalla. Lue lisää Fiksu Assa-tapahtumasta. 

 

Lisätietoja tapahtumasta ja konseptoinnista: Heli Paavola, WitMill Oy, 050 428 0873, heli.paavola(at)witmill.fi. 

 

Tapahtuma on osa ympäristöministeriön ja HSY:n koordinoimaa yhteishanketta Asemanseudut kaupunkikehittämisen ja markkinakokeilujen alustana.

 

Fiksu assa -kisa antoi mallia koko maan asemien ja erityisalueiden kehittämiseen

Seinäjoella viime vuonna toteutettu Fiksu assa -kilpailu tarjosi ideoita ja ajatuksia paitsi Seinäjoen asemanseudun myös muiden suomalaisten asema-alueiden kehittämiseen. Lue lisää täältä.

 

Valakia Interactiven virtuaali-ikkuna Fiksu assa-kilpailun voittoon

Kilpailun viidestä pilotista tiukan voiton vei seinäjokelainen Valakia Interactive Oy Assan ikkuna -pilotillaan. Onnittelemme voittajaa! Lue lisää täältäAssan ikkunasta näkyy tulevaisuuden suunnitelmat

Valakia Interactiven ”Assan ikkuna” havainnollistaa virtuaalisovelluksen avulla asemanseudun tulevia aluesuunnitelmia asemahallissa 12.10.2016 saakka. Lue lisää ja katso video täältä.Ravintola Hukkatila ja “Aseman ikkuna” huipentavat Seinäjoen aseman kokeilut

 

Uutta liiketoimintaa asemanseudulle hakeneen Fiksu assa -kilpailun viimeiset pilotoinnit toteutuvat syyskuussa. 21.9.-12.10.2016 Valakia Interactiven “Assan ikkuna” esittelee moniulotteisesti virtuaalisovelluksen avulla tulevia aluesuunnitelmia asemanseudulle. Ravintola Hukkatila puolestaan testaa entistä Kangaspörssin tilaa gourmet-ravintolana yhden illan ajan 24.9.2016. Lue lisää täältä

Fiksu assa -pilottina Ravintola Hukkatila 24.9.

Seinäjoen Louhenkadulla sijaitseva entinen Kangaspörssin rakennus muuttuu hetkeksi gourmet-ravintolaksi, kun Ravintola Hukkatila avaa siellä ovensa yhden illan ajaksi lauantaina 24.9. Luvassa on teemaan sopiva illallinen niin ruoan, sisustuksen kuin konseptiin olennaisena osana kuuluvan taiteen suhteen. Usean ruokalajin illallinen alkaa klo 19 ja loppuu jossain vaiheessa iltaa. Lue lisää täältä

 

Yllätysten maakunta assalla -tapahtumasarja käyntiin 

Eteläpohjalainen matkailu ja kulttuuri esittäytyvät Seinäjoen asemalla kesän mittaan Yllätysten maakunta assalla -pop up tapahtumasarjana. Sarjan käynnistävät ma 13.6. Kauhavan Puukkofestivaalit ja Kulttuuriyhdistys. Tämän viikon torstaina asemalla voi tutustua Provinssin uuteen majoitusratkaisuun, Snoozy-mobiilihotelliin. Lue mediatiedotteemme täältä

 

Fiksu assa -kisassa pärjänneet ideat nyt pilotointiin

Fiksu assa -kilpailuun tulleista 11 ehdotuksesta 6:n kanssa neuvotellaan parhaillaan pilottitoteutuksesta. Kesän ja syksyn aikana toteutettavien pilotointien jälkeen kilpailu jatkuu uudella tuomaroinnilla ja lopulta voittajan valinnalla. Lue mediatiedotteemme täältä

 

Eslan potkupyörät ja -laudat kaupunkipyörien rinnalle

E.S. Lahtinen Oy halusi testata tuotteidensa soveltuvuutta uudeksi liikkumisvälineeksi kaupunkipyörien tapaan. Eslan potkupyörät ja -laudat ovat lainattavissa kesän ajan nuorten uudesta kohtaamispaikka JOJOsta, joka avaa ovensa asemalla 8.6.2016. Lue lisää uutisestamme.

 

Superkesässä assa täynnä yllätyksiä

Etelä-Pohjanmaan matkailu- ja kulttuurikohteet esittäytyvät asemanseudulla kesän mittaan erilaisin ohjelmanumeroin. Asemalla voi nauttia musiikkiesityksestä, osallistua työpajaan tai vaikka testata ajosimulaattoria! Lue lisää uutisesta.


Flextila starttaa pilottitoteutukset

 Netissä toimiva toimi- ja toimistotilojen varauspalvelu Flextila aloittaa Fiksu assa -pilottitoteutukset. Asemahalliin on pystytetty Vetro Space -yrityksen toimittama rauhallinen työtila, jonka voi varata käyttöönsä Flextila -palvelun kautta. Lue lisää!

 

Kulttuuri- ja matkailuelämyksiä haussa! 

 Etelä-Pohjanmaan Matkailun koordinoimaan tapahtumasarjaan haetaan uudenlaisia & persoonallisia tapoja esitellä maakuntaamme kaupungissa kesällä liikkuville matkailijoille ja kaupunkilaisille. Haku on avoinna 15.5. saakka! Lue lisää uutisestamme!


Mikä Fiksu assa?

Kilpailu on osa Into Seinäjoki Oy:n vetämää Respa (recreating spaces) - kaupunkien erityisalueiden uusi yrityskehitysmalli -hanketta. Kilpailu on suunnattu yrityksille tai konsortioille, joissa on vähintään yksi yritys. Toimialaa ei ole rajoitettu. Ehdotukset/ratkaisut voivat liittyä vaikka uudenlaiseen markkinointiin, tulevaisuuden ruokamaailmaan, liityntäpysäköintiin, asumisen palveluun, tapahtumallisuuteen, verkkokauppaan tai vaikka joutomaiden väliaikaiskäyttöön.  

 

Respa-hanke tukee pilotointeja 500-2500 eurolla ja auttaa osallistujia toteuttamaan kokeilunsa asema-alueella sekä saavuttamaan sopivat käyttäjäryhmät. 


Aikataulu 

10.2.2016 lanseeraus osana Ruoka asumisen palveluna -työpajaa, työpajan aineisto
10.2.-13.3.2016 ideahaku

10.4.2016 mennessä pilottien valinta
5.-6.4.2016 Komia Camp -innovaatioleiri (mahdollisuus osallistua)

04-12/2016 Pilottitoteutukset

12/2016 Voittajan valinta

 

Tuomaristo 

Roope Mokka, Demos Helsinki

Erkki Välimäki, Seinäjoen kaupunki 

Leena Perämäki, Into Seinäjoki Oy 

Ossi Viljanen, Seinäjoen yrittäjät ry, PRP

Kaisu Partanen & Pia-Mari Sotavalta, VR Group Oy

Jari Kolehmainen, Tampereen yliopisto

Johanna Rintamäki (ent.Hietanen), Into Seinäjoki Oy, sihteeri

 

Kilpailuaineisto

Fiksu assa -esittely

Aluekarttoja ja kuvia alueelta Flickr-palvelussa

Europan13 -arkkitehtuurikilpailu 

Europan13 -kilpailuohjelma
Smart Station -loppuraportti 

Avoin data -listaus

 

  

Respa - recreating spaces - kaupunkien erityisalueiden uusi yrityskehitysmalli

Fiksu assa -kilpailu on osa Into Seinäjoen vetämää Respa-hanketta. Respassa luodaan uudentyyppinen, fyysiseen alueeseen ja sen toimintoihin perustuva kehitysalusta ja innovaatioympäristö yritysten tuotteiden ja palvelujen uudistamiselle. Päätoimenpiteenä on yritysarkkitehtuurikilpailun organisoiminen. Erityisesti Seinäjoen asemanseutu toimii testausalustana. 

 

Rahoitus: Pirkanmaan liitto (EAKR), Seinäjoen kaupunki, Into Seinäjoki Oy

 

Lisätietoja: Johanna Rintamäki (ent.Hietanen), 040 592 7518, johanna.rintamaki(at)intoseinajoki.fi