Seinäjoen asemanseudun uudet bisneskokeilut vauhtiin


14.04.2016

Uutta liiketoimintaa Seinäjoen asemanseudulle hakeva Fiksu assa -kilpailu on edennyt pilottivaiheeseen. Kilpailuun tulleista 11 ehdotuksesta 6:n kanssa neuvotellaan parhaillaan pilottitoteutuksesta.

 

Piloteista erikoisin lienee Elmotion Oy:n sähkömoottoripyöräareena, jonka sijoittumista suunnitellaan entisen tavara-aseman alueelle. Uuden teknologian ansiosta motocross- ja trial-harrastus voidaan tuoda kaupunkikeskustaan. Lisäksi areenan valmis kalusto ja varusteet mahdollistavat harrastuksen helpon testauksen. Ekologista liikkumista edustaa myös E.S. Lahtisen ehdotus potkulautojen ja -pyörien lainauspisteestä asemalle. Into Seinäjoki Oy:n asiantuntija Johanna Hietanen toivoo, että valikoimassa nähdään myös potkukelkat, joilla saataisiin Seinäjoelle saapuville heti hymy huulille.

 

- Potkuteltavilla kulkupeleillä voi hurauttaa superkesän tapahtumiin helposti, Hietanen kannustaa.

 

Superkesän asiakasvirtaa hyödyntää Etelä-Pohjanmaan Matkailun pop up -tapahtumasarja, joka esittelee asemanseudulla maakunnan tapahtumia ja matkakohteita yllätyksellisesti kesän viikkoina. Ohjelmahaku kampanjaan on avoinna viikoilla 17-19.

 

Asemanseudun vajaakäyttöisiä rakennuksia päästään hyödyntämään ravintola Hukkatila -konseptissa, joka muuttaa tilan yhdeksi illaksi ravintolaksi, jossa tarjoillaan 5-6 ruokalajin illallinen. Lisäksi paikka sisustetaan teeman mukaisesti ja paikalle tuodaan taidetta eri muodoissa. Ravintola Hukkatilasta voi nauttia Seinäjoella la 17.9.2016.

 

Megatrendi digitaalisuus näkyi myös Fiksu assa -ehdotuksissa. Pilotointiin valikoitui Valakia Interactiven ehdotus, joka esittelee asemanseudun tulevaisuuden suunnitelmia kolmiulotteisesti asemalle pystytettävällä näytöllä sekä mobiilisti. Joustotoimiston internetissä toimivan Flextila -palvelun avulla kuka tahansa voi tarjota työ- ja kokoustilojaan muiden käyttöön ja kuka tahansa voi varata tilan käyttöönsä. Palvelun lisämahdollisuus on sijoittaa asemahalliin lyhytaikaiseen, rauhalliseen työskentelyyn soveltuva mobiili tila.

 

Varsinaisten pilottien ulkopuolelta Fiksu assa -kilpailuun osallistuneista ehdotuksista on toteutumassa hotelli-ravintola Alman historiallista rakennuskulttuuria edustava jäätelökioski. Itsepalveluperiaatteella toimivasta kukkapisteestä asemahalliin neuvotellaan parhaillaan.

- Ilahduttavaa, että kilpailuun tuli näin kattava otos erilaisia ehdotuksia, jotka hyödyntävät eri tavoin asemanseudun erityispiirteitä. Puolet ehdotuksista saapui maakunnan ulkopuolelta, joten Seinäjoki kiinnostaa myös muualla Suomessa, iloitsee Johanna Hietanen.

 

Fiksu assa -kilpailu jatkuu pilotointien jälkeen uudella tuomaroinnilla ja lopulta voittajan valinnalla.  Kilpailu on osa Into Seinäjoki Oy:n vetämää Respa (recreating spaces) - kaupunkien erityisalueiden uusi yrityskehitysmalli -hanketta. Respassa luodaan uudentyyppinen, fyysiseen alueeseen ja sen toimintoihin perustuva kehitysalusta ja innovaatioympäristö yritysten tuotteiden ja palvelujen uudistamiselle.

 

 

Lisätietoja: Johanna Hietanen, 040 592 7518, johanna.hietanen@intoseinajoki.fi

www.fiksuassa.fi 

 

 

Kuvat: Marianne Siltala


Takaisin uutisiin

Seinäjoen vapaat toimitilat kootusti samassa paikassa ›

Seinäjoen kaupungin avoimet tarjouspyynnöt ›

Into Seinäjoki on Seinäjoen kaupungin kehitysyhtiö. Kehitämme Seinäjokea yritysten houkuttelevana ja kilpailukykyisenä liiketoimintaympäristönä › 

 

Tutustu toimintaamme myös näillä sivustoilla: 

 

 

Frami

>> Kokous- ja toimitilat

Seinäjoki Congress 

>> Seinäjoki kokouskaupunkina

Invest Seinäjoki

>> Sijoitu Seinäjoelle

Visit Seinäjoki

>> Matkaile Seinäjoelle

Agrobiotalous

>> Agrobiotalouden piilaakso

Rytmikorjaamo

>> Kokous- ja toimitilat

Toimitilat ja tontit

>> Seinäjoen vapaat toimitilat ja tontit

Hyvä johtaminen

>> johtamisen teemasivusto

Ruokaprovinssi

>> Lähiruokaa kehittämässä 

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito
Sulje sivuvalikko