Ravintola Hukkatila ja “Aseman ikkuna” huipentavat Seinäjoen aseman kokeilut


19.09.2016

Uutta liiketoimintaa Seinäjoen asemanseudulle hakeneen Fiksu assa -kilpailun viimeiset pilotoinnit ovat toteutuksessa. 12.10.2016 saakka Valakia Interactiven “Assan ikkuna” esittelee moniulotteisesti virtuaalisovelluksen avulla tulevia aluesuunnitelmia asemanseudulle. Ravintola Hukkatila puolestaan testaa entistä Kangaspörssin tilaa gourmet-ravintolana yhden illan ajan 24.9.2016.


Ikkuna uuteen asemanseutuun 

Valakia Interactive Oy:n kehittämä virtuaali-ikkuna perustuu vartalotunnistustekniikkaan. Sen avulla sovellus tietää, mistä suunnasta katsoja ikkunaa katsoo ja piirtää maisemaa sen mukaan. Aseman ympäristössä on otettu 360 asteen pallopanoraamakuvia, joihin on lisätty arkkitehtien näkemys asemanseudun tulevaisuudesta. Panoraamakuvia voi katsoa myös omalla mobiililaitteella lukemalla QR-koodin virtuaali-ikkunasta.

 

- Uskon, että tämän tyyppisiä sovelluksia tullaan entistä enemmän hyödyntämään aluemarkkinoinnissa ja käyttäjälähtöisen suunnittelun apuvälineenä, kommentoi asema-aluetta kehittävä Johanna Rintamäki Into Seinäjoesta.

 

Hukkatilasta ravintolaksi 

Ravintola Hukkatila on Jaakko Blombergin, Jyrki Tsutsusen ja Johanna Kuneliuksen yhteistyössä luoma konsepti. Kokki Jyrki Tsutsunen tuo yleensä vain hienoista ravintoloista tutut maut uusiin, rentoihin ympäristöihin. Luvassa on teemaan sopiva illallinen niin ruoan, sisustuksen kuin konseptiin olennaisena osana kuuluvan taiteen suhteen.

 

- On olemassa niin paljon tiloja, joilla voisi tehdä paljon enemmän. Me täytämme ne hetkeksi hyvällä ruoalla, juomalla, seuralla ja taiteella, kertoo tapahtumaa tuottava Jaakko Blomberg.

 

- Haluamme kyseenalaistaa käsityksiä siitä, mitä ravintola voi olla. Ja tuoda yhdessä syömiseen sitä luonnollisuutta ja sosiaalisuutta, joka usein tavallisista ravintoloista puuttuu.

 

- Ravintola Hukkatila toteuttaa hyvin asemanseudun kehittämisen teemoja ruuasta ja tyhjien tilojen hyödyntämisestä. Näkisin mielelläni vastaavia toteutuksia pitkän rakennusajan piristykseksi ja tottakai myös valmiilla alueella, toteaa Rintamäki.

 

Toteutukset ovat Fiksu assa -kilpailun viimeiset pilotit. Kilpailuohjelma jatkuu vielä työpajalla, jossa työstetään liiketoimintaideoita osana maankäytön yleissuunnittelua. Joulukuussa tuomaristo valitsee pilottitoteutuksista voittajayrityksen, joka palkitaan 4 000 euron rahapalkinnolla.

 

Fiksu assa -kilpailu on osa Into Seinäjoki Oy:n vetämää Respa (recreating spaces) - kaupunkien erityisalueiden uusi yrityskehitysmalli -hanketta, joka on rahoitettu Euroopan aluekehitysrahastosta.

 


Lisätietoja: 
Into Seinäjoki Oy/Fiksu assa, Johanna Rintamäki, 040 592 7518, johanna.rintamaki(at)intoseinajoki.fi www.fiksuassa.fi 

Valakia Interactive Oy, Petri Välimäki, 040 595 7510, petri.valimaki(at)valakia.fi www.valakia.fi 

Ravintola Hukkatila, Jaakko Blomberg, 044 5478354, jaakko.blomberg@gmail.com, www.facebook.com/ravintolahukkatila 

www.facebook.com/events/1099500523468097/ 
Takaisin uutisiin

Seinäjoen vapaat toimitilat kootusti samassa paikassa ›

Seinäjoen kaupungin avoimet tarjouspyynnöt ›

Into Seinäjoki on Seinäjoen kaupungin kehitysyhtiö. Kehitämme Seinäjokea yritysten houkuttelevana ja kilpailukykyisenä liiketoimintaympäristönä › 

 

Tutustu toimintaamme myös näillä sivustoilla: 

 

 

Frami

>> Kokous- ja toimitilat

Seinäjoki Congress 

>> Seinäjoki kokouskaupunkina

Invest Seinäjoki

>> Sijoitu Seinäjoelle

Visit Seinäjoki

>> Matkaile Seinäjoelle

Agrobiotalous

>> Agrobiotalouden piilaakso

Rytmikorjaamo

>> Kokous- ja toimitilat

Toimitilat ja tontit

>> Seinäjoen vapaat toimitilat ja tontit

Hyvä johtaminen

>> johtamisen teemasivusto

Ruokaprovinssi

>> Lähiruokaa kehittämässä 

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito
Sulje sivuvalikko