Fiksu assa pilotit: Ravintola Hukkatila 24.9.2916


07.09.2016
Entinen Kangaspörssin tila muuttuu Seinäjoella gourmet-ravintolaksi 

 

Seinäjoen Louhenkadulla sijaitseva entinen Kangaspörssin rakennus muuttuu hetkeksi gourmet-ravintolaksi, kun Ravintola Hukkatila avaa siellä ovensa yhden illan ajaksi lauantaina 24.9. Luvassa on teemaan sopiva illallinen niin ruoan, sisustuksen kuin konseptiin olennaisena osana kuuluvan taiteen suhteen. Usean ruokalajin illallinen alkaa klo 19 ja loppuu jossain vaiheessa iltaa.

Ravintola Hukkatila on Jaakko Blombergin, Jyrki Tsutsusen ja Johanna Kuneliuksen yhteistyössä luoma konsepti. Kokki Jyrki Tsutsunen tuo yleensä vain hienoista ravintoloista tutut maut uusiin, rentoihin ympäristöihin. Tsutsunen luo vieraille yllätysmenun parhaista raaka-aineista sesongin, teeman ja paikan mukaan - ja jokaisen kukkarolle sopivaan hintaan. Tunnelman viimeistelee suunnittelija Johanna Kuneliuksen teemaan ja paikkaan sopiva sisustus sekä vierailevat taiteilijat.

- On olemassa niin paljon tiloja, joilla voisi tehdä paljon enemmän. Me täytämme ne hetkeksi hyvällä ruoalla, juomalla, seuralla ja taiteella, kertoo tapahtumaa tuottava Jaakko Blomberg.

 

- Haluamme kyseenalaistaa käsityksiä siitä, mitä ravintola voi olla. Ja tuoda yhdessä syömiseen sitä luonnollisuutta ja sosiaalisuutta, joka usein tavallisista ravintoloista puuttuu. Ei kaikkea tarvitse aina tehdä samalla tapaa kuin on aina tehty, Tsutsunen selventää.

 

Ravintolan laittaminen pystyyn yhdeksi illaksi ja usean ruokalajin illallisen kokkaaminen ei kuitenkaan synny vaivatta. "Mutta ei kokkaamisen pidä aina olla helppoa. On hyvä haastaa vähän itseään. Menu suunnitellaan aina paikan ja ajankohdan mukaan uusiksi, joten se on aina vähän yllätys itsellekin”, Tsutsunen sanoo.

 

 

- Ravintola Hukkatila toteuttaa hyvin asemanseudun kehittämisen teemoja ruuasta ja tyhjien tilojen hyödyntämisestä. Näkisin mielelläni vastaavia toteutuksia pitkän rakennusajan piristykseksi ja tottakai myös valmiilla alueella, toteaa Johanna Rintamäki Into Seinäjoki Oy:stä.

Säännöllisen epäsäännöllisesti järjestettävä Ravintola Hukkatila on jo muuttanut ravintoloiksi mm. Porvoossa huoltoaseman ja entisen musiikkiliikkeen, Mikkelissä rautatieaseman, Lahdessa vanhan huonekalutehtaan sekä Helsingissä kodin ja kasvihuoneen.

 

- Emme suunnittele sen kummemmin, mitä teemme seuraavaksi. Mutta kun sopiva paikka, aika ja teema löytyvät, laitetaan Ravintola Hukkatila pystyyn, Blomberg kertoo.

Ravintola Hukkatilassa jokainen kävijä voi itse määritellä maksamansa maksun suuruuden, mutta jokaisen toivotaan kantavan kortensa kekoon vähintään 35 eurolla. Ruokajuomat tarjoaa talo. Menua voidaan muokata tarvittaessa ruokailijan mukaan. Jos olet halukas osallistumaan, laita sähköpostia osoitteeseen jaakko.blomberg(at)gmail.com. Mainitse viestissäsi toivottu ruokailijoiden määrä (korkeintaan 4 henkilöä) sekä mahdolliset ruoka-aineallergiat.

 

Ravintola Hukkatila - Taju kankaalla on yksi Fiksu assa -kilpailun viidestä pilotista. Kilpailu on osa Into Seinäjoki Oy:n vetämää Respa (recreating spaces) - kaupunkien erityisalueiden uusi yrityskehitysmalli -hanketta, joka on rahoitettu Euroopan aluekehitysrahastosta.

 

 

Lisätietoja:
www.facebook.com/ravintolahukkatila
www.facebook.com/events/1099500523468097/

Jaakko Blomberg, 044 5478354, jaakko.blomberg@gmail.com

 


Takaisin uutisiin

Seinäjoen vapaat toimitilat kootusti samassa paikassa ›

Seinäjoen kaupungin avoimet tarjouspyynnöt ›

Into Seinäjoki on Seinäjoen kaupungin kehitysyhtiö. Kehitämme Seinäjokea yritysten houkuttelevana ja kilpailukykyisenä liiketoimintaympäristönä › 

 

Tutustu toimintaamme myös näillä sivustoilla: 

 

 

Frami

>> Kokous- ja toimitilat

Seinäjoki Congress 

>> Seinäjoki kokouskaupunkina

Invest Seinäjoki

>> Sijoitu Seinäjoelle

Visit Seinäjoki

>> Matkaile Seinäjoelle

Agrobiotalous

>> Agrobiotalouden piilaakso

Rytmikorjaamo

>> Kokous- ja toimitilat

Toimitilat ja tontit

>> Seinäjoen vapaat toimitilat ja tontit

Hyvä johtaminen

>> johtamisen teemasivusto

Ruokaprovinssi

>> Lähiruokaa kehittämässä 

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito
Sulje sivuvalikko